Δευ06262017

Last updateΠεμ, 10 Μαρ 2016 9pm

Το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας - Δελτίο Τύπου

 banner

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι και πάλι εδώ, μεγαλύτερο από ποτέ! Η 9η διεθνής διοργάνωση θα γίνει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στις 28-29-30-31 Ιουλίου, με ενισχυμένο συναυλιακό μέρος με μουσικούς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και πολλά παράλληλα δρώμενα από φορείς της πόλης μας και καλεσμένους ομάδες και καλλιτέχνες!!!

 

Σκοπός του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Σκοπός του Φεστιβάλ ΔρόμουΚαλαμάτας είναι να προωθήσει τη δημιουργικότητα των νέων μέσω πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του νομού Μεσσηνίας.

Το9οΦεστιβάλΔρόμου Καλαμάταςείναιέναςσυνδυασμός πολιτιστικών,αθλητικώνκαικοινωνικών δραστηριοτήτωνπου επιθυμεί:

-   Να δημιουργήσει τον κατάλληλο χώρο έκφρασης της δημιουργικότητας των νέων και να προσφέρει στο κοινό μαθησιακές ευκαιρίες αλλά και ευκαιρίες διασκέδασης.

-   Να προωθήσει την ενεργή συμμετοχή των νέωντην υγιή κοινωνικοποίησή τους και μέσω αυτών την πρόληψη των παθογενειών της εποχής μας.

-   Να αναδείξει τον δημόσιο χώρο, ως χώρο συνάντησης, συνδημιουργίας και κοινωνικής ανάπτυξης.

IMG 0909

 

Το9οΦεστιβάλΔρόμου Καλαμάτας:

Το 9οΦεστιβάλΔρόμουΚαλαμάτας θαδιεξαχθεί 28-29-30-31ΙουλίουστοΠάρκοτουΟΣΕ.ΤοΦεστιβάλ ΔρόμουΚαλαμάτας είναιμιαδιεθνής εθελοντική διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο, την οποία διοργανώνει η Κ.Α.ΝΕ. με το Κέντρο Νεών Καλαμάτας και συνδιοργανώνουν η Περιφερεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σύλλογοι, φορείς και ομάδες της πόλης μας.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έχει πάνω από 20 παράλληλες δραστηριότητες που συνδυάζουν τη νεανική δημιουργία, τη διαγενεακή συνεργασία και τη διατήρηση πολιτισμικής παράδοσης του νομού μας. Έτσι, θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικά σύνολα, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και νέους, προβολές ταινιών μικρού μήκους και video-art, ζωγραφική, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και περιβαλλοντικό περίπτερο. Επίσης θα δώσει βήμα σε νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες και αθλητές και θα τους κινητροδοτήσει να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες στο μέλλον και να προσφέρουν την ανάλογη αναγνώριση στον τόπο τους.

Μπορεί το κύριο μέρος του Φεστιβάλ να γίνεται στο τέλος Ιουλίου, ωστόσο η 9η διοργάνωση έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο και από τότε έχει παρουσιάσει στο κοινό 3 διεθνείς καλλιτεχνικές δράσεις, την Όπερα Δρόμου, την Προβολή Ταινιών Μικρού Μήκους και την εικαστική έκθεση Metamorphosis.

IMG 0818

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Προφεστιβαλικές:

16 Απριλίου: Όπερα Δρόμου, Άγιοι Απόστολοι. Με την συνεργασία 50 καλλιτεχνών από την Καλαμάτα και το εξωτερικό και την σκηνοθεσία της γερμανίδας καλλιτέχνιδας DorotheaLubbeκαι της Γαλλίδας MarjollaineBencharel.

26 Μαΐου: Προβολή ταινιών μικρού μήκους, Μπουκαδούρα. Με την συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και με την συμμετοχή του 8ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας "Artfools".

18 Ιουνίου: Έκθεση Metamorphosis, Κέντρο Νέων Καλαμάτας. Μια γκαλερί τέχνης με την συμμετοχή 10 καλλιτεχνών από την Καλαμάτα και το εξωτερικό σε επιμέλεια της Γαλλίδας καλλιτέχνη Marie-Noel Bondois

Κύρια διοργάνωση – Κεντρική Σκηνή:

Πέμπτη 28 Ιουλίου

Sleeping Pillow (Θεσσαλονίκη)

Sun Rain in Life (Αθήνα)

FrozenPath (Καλαμάτα)

Παρασκευή 29 Ιουλίου

Fundracar (Αθήνα)

Balkan Riddims (Άρτα)

Fish Himself (Πάτρα)

Σάββατο 30 Ιουλίου

LastDrive (Αθήνα)

George Gakis & Troublemakers + special guest TBA

Kalamata (Γερμανία)

MrBooze (Καλαμάτα)

Grannies Stollen Pills (Καλαμάτα)

Κυριακή 31 Ιουλίου

Baildsa (Θεσσαλονίκη)

Thehalaylamba Band (Πάτρα)

Βασίλης Ράλλης (Πάτρα)

IMG 0930

Κύρια Διοργάνωση - Παράλληλα δρώμενα

-       Εργαστήριο κιθάρας

-       Παραστάσεις Ζογκλερικών και ακροβατικώνIMG 8482

-       Skates και dirt bikes

-       Εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής

-       Βιντεοπροβολές

-       Αθλητικές δραστηριότητες (τουρνουά μπάσκετ, ποδηλασία, αναρρίχηση, αθλητικό τραμπολίνο)

-       Aerials

-       Χορός

-       Παραστάσεις θεάτρου δρόμου

-       Bazaar

-       Δημιουργική απασχόληση παιδιών                       

-       Εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά

-       Εργαστήρια χορού

-       Εργαστήριο αυτοάμυνας

-       Εργαστήριο για τον εθελοντισμό

-       Καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις

 IMG 5549

 

Συμμετέχουν/ Συνδιοργανώνουν: Φεστιβάλ Μηδέν, Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Γυμναστικός Όμιλος Άθλος, Re:Think, Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα, Καλλιτεχνικό Στέκι, EuropeDirect, Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ Καλαμάτας

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε το Δήμο Καλαμάτας για την άδεια χρήσης του Πάρκου

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Κρητών Μεσσηνίας «Ο Ψηλορείτης» για την παραχώρηση της αίθουσας

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας: Αθηναϊκή Ζυθοποιία, PizzaFun, Σουβλάκια ο Τζίμης, Κ.Ε.Μ, Ροδανθός μπαρ, Λιακάκης Αγροκουλτούρα, Ηλύσιον και Theatro, Greenland

Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές μας: Burgerer’s, Εν’ χοιρίδιο, Bake my Day, Tricky, Ελλάς, Λούφα, της Κακομοίρας, Galerie De Beaute Ρέββας, Street Pasta, Δωμάτια Ταμπάκης, στο Κύμα, Ρούμπος, το Σπίτι του Αγρότη

IMG 8336