Τρι07252017

Last updateΠεμ, 10 Μαρ 2016 9pm

kalamatastreetfest 2017 posterSMALL

Ημέρα μουσικής δρόμου Καλαμάτας

mera mousikis1

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μουσικής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουνίου στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας και αργότερα στον μόλο δίπλα από την καφετέρια Thea, και μέσα στο χώρο της καφετέριας, η μουσική εκδήλωση «Ημέρα Μουσικής Δρόμου Καλαμάτας» που διοργάνωσαν οι εθελοντές από διάφορες χώρες που φιλοξενούνται από τον οργανισμό νεολαίας και εκπαίδευσης Κ.Α.ΝΕ. Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας του μαθησιακού προγράμματος ERASMUS+

Οι συμμετέχοντες κατέφθασαν στο πάρκο όπου είχαν την ευκαιρία μαζί με πολλά παιδιά να κατασκευάσουν αυτοσχέδια μουσικά όργανα από διαφορετικά υλικά καθημερινής χρήσης, και να δημιουργήσουν φορεσιές trash-art από ανακυκλώσιμα πλαστικά. Στη συνέχεια παρέλασαν παίζοντας μουσική μέχρι τον μόλο όπου κατά τις 21:30 ορισμένοι από αυτούς ξεκίνησαν να παίζουν σε χαρούμενους ρυθμούς με τα αυτοσχέδια μουσικά τους όργανα.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε εντός της καφετέριας Thea (παλιό Πανελλήνιο) όπου η τοπική μπάντα Black Forest και ο μουσικός Ray Elder έπαιξαν live παλιά αλλά και γνωστά ροκ κομμάτια, ακολουθούμενα από μουσικούς αυτοσχεδιασμούς με τη συμμετοχή μουσικών από την Καλαμάτα και το εξωτερικό.

Ευχαριστούμε πολύ την καφετέρια Thea για τη φιλοξενία.

Η εκδήλωση αποτελεί τη δεύτερη προ-φεστιβαλική δράση του φετινού Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, το οποίο μετά την περσινή του επιτυχία, με τη συμμετοχή πάνω από 150 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, 60 εθελοντών και πάνω από 12.000 θεατών, επιστρέφει δυναμικά στις 27, 28, 29 και 30 Ιουλίου 2017, με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και πολλά παράλληλα δρώμενα από φορείς της πόλης μας και καλεσμένους ομάδες και καλλιτέχνες!!!

Φέτος, στην Κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ θα παίξουν οι Koza Mostra, Blend Miskin and the Roots Evolution, ΦΑΚΑ, Deejay Nic and the Band, One Year Delay και πολλοί άλλοι που θα ανακοινωθούν σύντομα!

Σκοπός του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Σκοπός του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι να προωθήσει τη δημιουργικότητα των νέων μέσω πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του νομού Μεσσηνίας.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που επιθυμεί:

  • Να δημιουργήσει τον κατάλληλο χώρο έκφρασης της δημιουργικότητας των νέων και να προσφέρει στο κοινό μαθησιακές ευκαιρίες αλλά και ευκαιρίες διασκέδασης.
  • Να προωθήσει την ενεργή συμμετοχή των νέων, την υγιή κοινωνικοποίησή τους και μέσω
    αυτών την πρόληψη των παθογενειών της εποχής μας.
  • Να αναδείξει τον δημόσιο χώρο, ως χώρο συνάντησης, συνδημιουργίας και κοινωνικής ανάπτυξης.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας:

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας 2017 θα διεξαχθεί 27-28-29-30 Ιουλίου. Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι μια διεθνής εθελοντική διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο, την οποία διοργανώνει η Κ.Α.ΝΕ. και συνδιοργανώνουν η Περιφερεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σύλλογοι, φορείς και ομάδες της πόλης μας.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έχει πάνω από 20 παράλληλες δραστηριότητες που συνδυάζουν τη νεανική δημιουργία, τη διαγενεακή συνεργασία και τη διατήρηση πολιτισμικής παράδοσης του νομού μας. Έτσι, θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικά σύνολα, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και νέους, προβολές ταινιών μικρού μήκους και video-art, ζωγραφική, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και περιβαλλοντικό περίπτερο. Επίσης θα δώσει βήμα σε νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες και αθλητές και θα τους κινητροδοτήσει να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες στο μέλλον και να προσφέρουν την ανάλογη αναγνώριση στον τόπο τους.

mera mousikis2