10ο Φεστιβάλ Δρόμου

Για 4 ημέρες, 27, 28, 29 και 30 Ιουλίου 2017, το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έκανε την καρδιά της πόλης να χτυπά στο πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, δίνοντας νεανικό παλμό και ζωντάνια στην πόλη!

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας κατάφερε για ακόμη μία χρονιά να κερδίσει το στοίχημα που βάζει με το κοινό της Καλαμάτας και όχι μόνο, συγκεντρώνοντας στις 4 ημέρες του πάνω από 12.000 άτομα που παρακολούθησαν εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες!

Φέτος, στο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας συμμετείχαν καλλιτέχνες και σχήματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συναυλίες ξεκίνησαν δυναμικά την πρώτη μέρα με Deejay Nic the Band (Αθήνα) και One Year Delay (Καλαμάτα). Την Παρασκευή την τιμητική τους είχαν οι Koza Mostra (Θεσσαλονίκη), οι Φ.Α.Κ.Α. (Πάτρα) και οι Ροζ Αναπτήρες (Καλαμάτα), ενώ τη σκυτάλη πήραν το Σάββατο ο Ταφ Λάθος + DJ Micro (Αθήνα) και οι RadioSol (Αθήνα). Την Κυριακή, οι συναυλίες στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είχαμε τους Blend Mishkin & the Roots Evolution (Αθήνα) και Bass Delight (Πάτρα).

Ενισχυμένες φέτος ήταν και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, που αποτελούν το αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών φορέων και ατόμων από την Καλαμάτα και την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις απευθύνονταν σε όλες τις ηλικίες και περιλάμβαναν δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, μαθήματα φωτογραφίας, καλλιτεχνικές εκθέσεις, περιβαλλοντικές δράσεις, περίπτερα ενημέρωσης από φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, προβολές, τουρνουά μπάσκετ, γκράφιτι, τοίχο αναρρίχησης και έκθεση χειροτεχνών.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι μια διεθνής εθελοντική διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο, την οποία διοργανώνει η Κ.Α.ΝΕ. και συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σύλλογοι, φορείς και ομάδες της πόλης μας. Φέτος, συμμετείχαν το Φεστιβάλ Μηδέν, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, το Re:Think, Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα, το Europe Direct, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ Καλαμάτας, το Puppet Myth, ο ΑΡΧΕΛΩΝ, ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας, ο RADIKALA, η κουκλοπαίκτρια Τάμι Ρόρη και ο εικαστικός Στρατής Αρβίθης.

Ιδιαίτερη αναφορά και ένα τεράστιο ευχαριστώ αξίζουν οι πάνω από 70 εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που με χαμόγελο, καλή διάθεση και πολύ θετική ενέργεια συνέβαλαν στην επιτυχία του 10ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας!

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Κρητών Μεσσηνίας «Ο Ψηλορείτης» για την παραχώρηση της αίθουσας

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας: Pizza Fan, Σουβλάκια ο Τζίμης, Ρούμπος, Ποτοποιία Καλλικούνης, Αίγλη, Οπτικά Σινάπη, Γκαζόζα, Moza espresso italiano

Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές μας: ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Αριάδνη, the BASEMENT bike&street shop, clean expert, DELI, IRIS OPTICS, ΒΟΤΣΑΛΟ, Λιακάκης Αγροκουλτούρα, TRICKY, MAMΡΑ, MEMPHIS, Alma Sport, ΒΙΕΤΝΑΜ

Ευχαριστούμε την εταιρία «Εικόνα, Φως, Ήχος» του κου Χρήστου Συκά για την άψογη συνεργασία και κάλυψη του 10ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας μας: Κέντρο Νεών Καλαμάτας, All About Festivals και MessiniaLive.